Komadina: “Očekujem odgodu odluke o stečaja 3. maja i da Vada hitno osigura dvadesetak milijuna kuna za plaće”

63
komadina zlatko

Vjerujem da će na sutra zakazanom ročištu uprava 3.maja podnijeti prijedlog za odgodom stečaja te da će privremeni stečajni upravitelj taj prijedlog i prihvatiti“, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na današnjem redovnom susretu s novinarima.

Dodao je kako se bitne okolnosti oko 3.maja nisu promijenile no pozitivnim drži što je dio vjerovnika povukao ovrhe nad riječkim brodogradilištem.

Očekujem da vlada osigura 20-tak milijuna kuna kako bi se radnicima isplatio bar dio njihovih potraživanja i time olakšalo čekanje dogovora između Vlade i izabranog strateškog partnera“, kazao je.

Župan se kratko osvrnuo i na prošlotjednu konferenciju o plutajućem LNG terminala na kojoj je, kako je kazao, ministar Ćorić nastupio argumentima a ne silom argumenata, jer niti na jednu primjedbu lokalnih vlasti nije dao argumentirani odgovor.

Komentirajući raspravu na zadnjoj sjednici Županijske skupštine oko prijedloga Etičkog kodeksa rekao je da je kod procedure glasanja predsjednik Skupštine Erik Fabijanić postupio formalno i pravno ispravno.

Vjerujem da će se kroz izmjene i dopune naći zajednički jezik opozicije i pozicije jer se takvi dokumenti u pravilu trebaju donositi jednoglasno. U konačnici i na samo Skupštini je izražena volja da se dođe do svima prihvatljivog teksta Etičkog kodeksa“, rekao je Komadina.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra Ćorića da će, ukoliko se kroz mjesec dana ne smanje vrijednosti negativnih emisija, naložiti privremeno zatvaranje Marišćine, župan je rekao je kako bi ipak trebalo dati priliku novoj upravi, koja bi se trebala izabrati narednih dana, da pokuša riješiti problem.

Ukoliko se to ne dogodi tada je i zatvaranje opcija“, rekao je župan.

Novinare je zaimalo što u tom slučaju sa smećem, na što je župan odgovorio da je će o tome morati dati odgovor općine i gradovi u čijoj je i ingerenciji zbrinjavanje otpada. “Bilo bi dobro da već sada o tome počnu razmišljati,” zaključio je Komadina.

 

Komentari