Kapitalac u Bakru zatečen u vožnji s 2,82 g/kg alkohola!

24
policija-stop

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 30-godišnjak je prijavljen prekršajno te mu je predložena novčana kazna od najmanje 10.000  kuna

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet i ukupno zabilježila 274 prometna prekršaja. U pojačanim mjerama je tako nadzirana vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 72 prekršaja, slijede po 33 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 13 prekršaja nepropisne uporabe  mobitela u vožnji, kao i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i neispravnim vozilom. Evidentirana su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te ostalih 116 prekršaja, a između prekršitelja zabilježen je i jedan recidivist.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na području Vrbovskog. Na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo se u smjeru Zagreba brzinom 202 km/h  na mjestu gdje je ograničenje propisano na 110 km/h.

Za vrijeme vikenda ukupno je alkotestiran 181 vozač, a dva vozača i na droge. Najveća koncentracija alkohola od 2,82 g/kg izmjerena je u petak, 24. siječnja, 30-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, u Bakru. Po zaprimljenoj dojavi da se u Bakru vozilo kreće neprilagođenom brzinom,  policija je oko 22.50 sati zatekla spomenutog vozača u vidno alkoholiziranom stanju te ga i privela  u službene prostorije kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti u prometu. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 30-godišnjak je prijavljen prekršajno te mu je predložena novčana kazna od najmanje 10. 000  kuna.

Što se tiče evidentiranih koncentracija, 18 vozača je imalo koncentraciju alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg,  osam u kategoriji koncentracija alkohola između 1,01 do 1,50,  tri iznad 1,50 g/kg i njih četiri s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

U cilju većeg stupnja sigurnosti, pozivamo i ovom prilikom sudionike u prometu, posebice vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa.

Komentari