Kanye West izjavio da će se kandidirati za američkog predsjednika 2020. godine

33

Baš kad ste mislili da 2020. ne može biti čudnija, reper Kanye West proglasio je da će se kandidatirati za američkog predsjednika.

“Sada moramo realizirati američko obećanje pouzdajući se u Boga, objedinjujući našu viziju i gradeći našu budućnost”, napisao je West. “Kandidiram za predsjednika Sjedinjenih Država.

Njegova supruga Kim Kardashian West odgovorila je na tweet američkom zastavom. Također nije jasno je li 43-godišnjak podnio bilo kakvu službenu papirologiju za pojavljivanje na izbornim listićima. U mnogim državama još nije prošao rok za dodavanje neovisnih kandidata na glasački listić. Ali nakon što je poslovni čovjek i reality TV zvijezda Trump osvojio 2016. godinu u Bijeloj kući, možda bi ideja Kim Kardashian kao prve dame mogla biti napisana u zvijezdama kao američka sudbina.

I West, 21-kratni dobitnik Grammyja, dobio je podršku Elona Muska, izvršnog direktora proizvođača električnih automobila Tesla. West i njegova supruga posjetili su Trumpa u Bijeloj kući kako bi razgovarali o zatvorskoj reformi. Na jednom bizarnom sastanku 2018. godine West je nosio crvenu kapu s natpisom „Učinite Ameriku ponovo velikom“ i izgovarao riječi poput „fucker“ i „beskonačne količine svemira“. Rekao je da se Trump osjećao kao Superman, zagrlio ga i izjavio: “Volim ovog momka upravo ovdje.”

Upitan bi li West mogao biti budući predsjednički kandidat, Trump je odgovorio: “To je vrlo moguće.” West je odgovorio: „Tek nakon 2024. prestani se brinuti o budućnosti. Sve što danas stvarno imamo. Upravo danas imamo. ” Doista, reper je i prije plovio idejom da se kandidira za predsjednika. U siječnju prošle godine na Twitteru je napisao jednostavno “2024” što je protumačeno kao znak da će se te godine kandidirati za Bijelu kuću.

West je kritiziran prošli tjedan nakon što je izjavio: “Tako sam ponosan na svoju lijepu suprugu Kim Kardashian West zbog službenog postajanja milijarderke.” Prodala je udjel u svom beauty brendu za 200 milijuna dolara. Ali također je stekao pohvale za objavljivanje singla o rasizmu i religiji. Ako bi se kandidirao, West bi slijedio dugu tradiciju neovisnih kampanja ili stranačkih kampanja koje su izazivale demokratsku i republikansku stranputicu. Godine 1992. Ross Perot, ekscentrični teksaški milijarder, uzeo je 19% glasova. 2000. godine stranka Zelenih Ralpha Nadera uzela je manje od 3%.

Izvor: The Guardian

Komentari