Hodajuća nevolja – Policija uhitila muškarca koji je u Zadarskoj ulici u Rijeci podmetnuo požar

55
policija-lisice
Photo: Ilustracija

Riječka policija je zajedno s policijskim službenicima postaje Crikvenica dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela na području nadležnosti navedenih policijskih postaja.
Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka je utvrđeno kako je osumnjičeni 17/18. siječnja u Krešimirovoj ulici u Rijeci provalio u poslovni prostor zagrebačke tvrtke iz kojeg nije ništa otuđio, ali je izazvao manji požar uslijed kojeg je oštećen dio interijera.
Sumnja se da je 19. siječnja u ranim jutarnjim satima u Zadarskoj ulici u Rijeci izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio moped, a oštećeni su zidovi, stropovi, instalacije, više ulaznih vrata i vanjskih jedinica klima uređaja.

Ovim požarom oštećeni su jedinica lokalne samouprave koja je vlasnik poslovnih prostora, sud, tvrtka iz Rijeke, frizerski salon i 63-godišnji vlasnik mopeda, a šteta nastala ovim požarom cijeni se na oko 350.000 kuna.
Sumnja se da je ovaj 37-godišnjak i početkom siječnja ove godine u ugostiteljskom objektu u Rijeci 56-godišnjoj hrvatskoj državljanki ukrao novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši je za oko 3.400 kuna.

Policija ga sumnjiči da je 20. siječnja u jutarnjim satima u mjestu Drivenik  pored Novog Vinodolskog, razbio staklo školskog autobusa i lakše ozlijedio vozača.

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni 37-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nekoliko kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, tešku krađu u pokušaju i krađu te predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari