Go Get Funding kamapanja za privatnu potragu za preživjelima sa broda Bourbon Rhode nije dostigla cilj. Obitelj Miškić se ne predaje!

93

Poštovani članovi,

tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana zaprimili smo brojna pitanja o tome hoće li se uplata sredstava kroz Go Get Funding kampanju „Help us Find Bourbon Rhode Crew“ produživati.

Go Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva. U međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane su sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu. Snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.

Grupa Bourbon Rhode Rescue će i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi. Ograđujemo se od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, i naglašavamo kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe.

Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane.

Ovaj je tekst jučer objavljen u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue. Kampanja prikupljanja novca za potragu za nestalim pomorcima s tegljača Bourbon Rhode, koji je 26. rujna potonuo nasred Atlantika, u uraganu Lorenzo prikupljala je financije putem Go Get Funding platforme. Prikupljeno je 90.398 eura, što je ispod postavljenog cilja od 300.000 eura, a ovaj iznos, nažalost, nije dovoljan za nastavak potrage.
Kampanju su pokrenuli obitelj i prijatelji šibenskog kapetana Dine Miškića, koji se još vodio kao nestao, zajedno s još šest članova svoje posade. U Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue koja je osnovala kako bi se pratio tijek potrage, ali i skupljanje novca, objavljeno je da obitelj Miškić više neće skupljati nikakva sredstva. Zbog velike udaljenosti lokacije havarije od kopna, pišu admini grupe, nemoguće je prikupljenim sredstvima organizirati privatnu potragu.

Komentari