Emotivna scena za pamćenje! Mladi atletičar s cerebralnom paralizom potpisao ugovor o kojem nije mogao niti sanjati

55

Mladi 21-godišnji Justin Gallegos  prvi je atletičar s cerebralnom paralizom koji je potpisao profesionalni ugovor s Nikeom. Ostao je zatečen kada je saznao da kamere za koje je mislio da snimaju Cross Country fakultetsku utrku u kojoj je sudjelovao, zapravo su tu kako bi zabilježile ponudu svjetski poznatog brenda Nike kakvu dobivaju najbolji svjetski sportaši.Kada ga je na cilju dočekao John Truax, direktor marketinga Nike sportske obuće i otkrio razlog svoga dolaska, Justina su preplavile snažne emocije, zaprepašten je pao Truaxu u zagrljaj, a potom i zaplakao.

Unatoč bolesti Justin se već godinama predano bavi atletikom, želja mu je otrčati polumaraton i oboriti vlastiti rekord, a uskoro kreće u ozbiljne pripreme za sudjelovanje u maratonu. Najavio je mogućnost trčanja na Chicago maratonu za godinu dana.
Ovo je vjerojatno najemotivniji trenutak u sedam godina trčanja. Odrastajući s invaliditetom, pomisao da ću postati profesionalni atletičar je kao pomisao da ću se popesti na Mt. Everest“, kazao je Justin Gallegos.

Komentari