Drama u predgrađu Milana – Kako je 13-godišnji Ramy spasio djecu iz otetog i zapaljenog školskog autobusa

45

Prava drama odvijala se u srijedu ujutro na autoputu u predgrađu Milana. Pomahnitali vozač školskog autobusa zapalio je vozilo u kojem se nalazilo 51 dijete u pratnji dva nastavnika i jednog pomoćnika. Unatoč smrtnoj opasnosti u kojoj su se zatekli, nitko od putnika, srećom, nije zadobio teške ozljede.

Kako je izvjestio talijanski RAI, učenici su roditeljima uspjeli javili da je vozač školskog autobusa skrenuo s uobičajene rute i zaprijetio kako ih neće pustiti van iz vozila. Roditelji su o otmici izvjestili policiju koja je munjevito krenula u akciju spašavanja otetih putnika,. Sustigli su školski autobus i uspjeli izvući djecu.

Vozač, Talijan senegalskog porijekla, 47-godišnji Ousseynou Sy grozio se da će zapaliti autobus. Uza sebe je imao spremnik pun benzina, prijetio je samoubojstvom, a potom je autobus i zapalio.

bus

Ousseynou Sy je uhićen, a tereti ga se za otmicu i pokušaj masovnog ubojstva. Navodno se na ovoj suludi čin odlučio u znak prosvjeda zbog utapanja migranata u Sredozemnome moru. Vozač je otprije poznat policiji zbog vožnje u pijanom stanju i seksulanog napada, potvrdio je Matteo Salvini, talijanski ministar unutarnjih poslova.

vozač

Tragedija je izbjegnuta, a dan poslije talijanski mediji raspisali su se o malenome heroju, 13-godišnjem Ramyu Shehatu, podrijetlom iz Egipta, jednom od putnika otetog školskog autobusa. Djeca su otkrila kao su spašena zahvaljujući prisebnosti Ramya koji je uspio sakriti svoj mobitel, dok su druga djeca, u strahu, vozaču predala telefone.

Ramy je uspio nazvati oca. Poslužio se malim lukavstvom, govorio je na arapskom jeziku pretvarajući se da moli, no tati je potanko objasnio što se događa. Dječak je rođen u Italiji, no nema talijansko državljanstvo.Ramyev otac je kazao kako bi bilo lijepo da dječak sada konačno dobije talijansko državljanstvo. Voljeli bismo ostati u ovoj zemlji – izjavio je Ramyjev otac, prenosi BBC.

 

Komentari