Drama na moru deset milja od Kornata! Trajektu Aurelia otkazao motor, veliki valovi otežavaju spašavanje!

47
Foto: Piet Sinke

Trajekt “Aurelia’ talijanskog brodara SNAV koji plovi na liniji Ancona-Split jutros je doživio havariju kraj Žirja.

Trajekt “Aurelia”, koji je sinoć oko 20,30 sati isplovio iz Ancone prema Splitu, gdje je trebao uploviti jutros oko 7 sati, doživio je rano jutros, oko 5 sati kvar pogona na deset milja od Kornata.

Trajekt Aurelia talijanskog brodara SNAV plovi pod ciparskom zastavom na redovitoj liniji Ancona – Split. Prema izjavi šibenskog lučkog kapetana Roberta Baljkasa brodu je otkazao jedan pogonski stroj, a drugim uspijevaju održavati pogon, prenosi Slobodna Dalmacija.
Na trajektu je oko 250 putnika i 50 vozila. U pomoć su krenula dva “Brodospasova” tegljača iz šibenske i splitske luke, ali su se zbog loših uvjeta na moru, morala vratiti u šibensku luku. Uslijed jakog juga valovi na otvorenom moru dozežu visinu i do četiri metra, stoga se čeka smirivanje vremena.

Pema posljednjim informcijama iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru, sa sjedištem u Rijeci, prema havariranom trajektu trebala bi biti upućena dva tegljača iz zadarske luke Gaženica, remorkeri “Pollux” i “Venus” riječkog “Jadranskog pomorskog servisa”.

Nitko od putnika nije ozlijeđen niti ugrožen niti je zatražena njihova evakuacija, i ne postoji opasnost od nasukavanja, kazao je šibenski lučki kapetan Baljkas za N1.

Komentari