NL Ive Rinčić o projektu Mrtvaška: Apeliramo na hitno i neodložno utvrđivanje odgovornosti zbog nepoštivanje zaključaka Skupštine PGŽ!

330
Izvor: Spasimo Otok Ilovik FB

U povodu nepoštivanja zaključaka Skupštine PGŽ što se odnose na radove na uređenje luke Mrtvaška, članovi Skupštine PGŽ Nezavisne liste Ive Rinčić oglasili su se priopćenjem. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

“Podupiremo zahtjev vijećnika Skupštine PGŽ platforme Možemo! te apeliramo na hitno i neodložno utvrđivanje odgovornosti (posebno investitora ŽLU Mali Lošinj, na čelu s ravnateljem Filipom Balijom) zbog nepoštivanja zaključaka Skupštine. Upravo smo zbog sumnje, da bi se tako nešto moglo dogoditi, prilikom glasovanja na sjednici Skupštine PGŽ i bili suzdržani.

Kako smo već više puta naglašavali, nismo protiv projekta luke Mrtvaška, no izglasani zaključci nisu konkretni u smislu rješavanje ključnih problema mještana Ilovika, ne definiraju rokove, te ne utvrđuju odgovornost. U prilog tome govore činjenice, da su nakon donošenja zaključaka započele pripreme za radove te postavljanje ograde, uz intervenciju zaštitara i policije, a da se prethodno nisu održali razgovori koji bi rezultirali rješenjem problema mještana. Na žalost, tek iz medija saznajemo da je jutros, bez predstavnika Mjesnog odbora Ilovik, održan sastanak koji nije rezultirao nikakvim rješenjem.

Nezavisni članovi Skupštine PGŽ:

Iva Rinčić

Davor Štimac

Boris Popović”

L.B.

Komentari