Beroš: “U KBC-u Rijeka još devet pacijenata koji su radili u tvornici u Italiji, gdje je 20 oboljelih od koronavirusa”

92

U KBC Rijeka je tijekom noći stiglo devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području odmah smješteni u izolaciju.

“Ima još sumnjivih slučajeva. Devet hrvatskih građana koji su radili u tvornici u Italiji, gdje je otkriveno 20-ak oboljelih, tijekom noći su transportirani u KBC Rijeka gdje su u izolaciji i pod nadzorom i čiji su brisevi poslani na analizu u Zagreb. Rezultati se očekuju tijekom ranog poslijepodneva ili kasnije“, otkrio je za N1 ministar zdravstva Vili Beroš dodavši kako jedan radnik pokazuje simptome, ima temperaturu. je ministar.

Međutim, radnik koji pokazuje simptome, kašlje već tri tjedna pa stručnjaci sumnjaju da se radi o koronavirusu, rekao je Beroš i dodao da unatoč sumnji moraju biti spremni na sve opcije.

Pročelnica za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić objasnila je što treba učiniti osoba koja posumnja na simptome koronavirusa – treba ostati kod kuće te konzultirati obiteljskog liječnika ili pozvati Službu 112 koja će obavijestiti dežurnog epidemiologa KBC-a Rijeka gdje postoji 24 satno dežurstvo.

Stožer za zarazne bolesti PGŽ u stalnoj je komunikaciji i u kontaktu nacionalnim stožerom kao i svim nadležnim službama“, rekla je Malatestinić.

Komentari