Započeo 12. vRIsak, bogat program ove godine donosi i jedan novitet

132

12. vRIsak, riječki sajam knjiga i festival autora službeno je počeo. Uz grupu The Siid u Guvernerovoj palači otvoren je ovogodišnji riječki sajam knjiga. Kroz tjedan dana očekuje nas bogat program uz ovogodišnji novitet – Vrisak u vrtu.Vrisak se održava kroz cijeli svibanj, no Festivalski program sajma traje od 12. svibnja do 19. svibnja.

Vrisak u vrtu svakodnevno se održava od 15 sati u perivoju Guvernerove palače uz Vrisak šank i široku ponudu knjigu, zanimljivih programa različitih riječkih udruga i umjetnika. U ponedjeljak nas očekuje Večer ex-yu hitova uz Vanju Kauzlarić, u utorak razgovor s Nenadom Marjanović i Dr. Fricom pod nazivom Moj život s Idi(j)otima. U srijedu će se u vrtu moći gledati otvorena proba Dramaca iz Guvera te slijedi Otvoreno čitanje poezije i proze Udruge studenata kulturalnih studija IKS. U četvrtak Vrisak u vrtu donosi Fotkam ti priču – izložbu fotografija Udruge za pomoć ovisnicima „Vida“, u petak Balašević večer: Teo de Privitellio uz klavirsku pratnju Alena Mančića te predstavljanje slikovnica i radionica, a u subotu radionicu za odrasle Što sa starim knjigama? Vrisak u vrtu ima i svakodnevni dječji program.

Ostatak program Vriska ispunjavaju Književne premijere domaćih autora kao što su Slobodan Šnajder, Veljko Đorđević, Damir Karakaš, Branko Čegec, Nikola Leskovar, Vedran Sinožić, Jasen Boko i Robert Međurečan. U programu su i druge „rubrike“ kao što su Europom kroz knjige – Na margini: glasovi drugih i ‘drugačijih’, U fokusu, Pazi, poezija i Bonus track.

Središnji dio vRIska je Svečana dodjela V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Dodjelu će popratiti glazbeni gosti Zoran Majstorović Trio, a počinje u srijedu u 20 sati. U nedjelju Grupa Kantriders održava koncert zatvaranja programskog dijela vRiska. No do kraja mjeseca traje izložbeno-prodajni dio s ponudom knjiga po sajamskim cijenama na sniženju od 20 do 80 posto.

 

Komentari