U Rijeku stiže HIT festival vina, delicija i zabave pod zemljom – RIJEKA UNDERGROUND!

174
Underground festival
Foto: Matej Marjanović, Adria.fun

Rijeka će u srpnju postati prvi grad na Jadranu, u kojem će se održati urbani Wine & Walk festival pod zemljom. Dogodit će se to 12. i 13. srpnja u jedinstvenom ambijentu Tunela RI, izgrađenog ispod Starog grada prije gotovo 85 godina.

Više od 3000 posjetitelja oduševljeno je pohodilo premijerno izdanje prvog podzemnog festivala, koji se održao prije nepuna dva mjeseca u Zagrebu u Tunelu Grič, a sada u Rijeku dolazi još veći i zanimljiviji Rijeka Underground.

Pa ima li boljeg mjesta za degustacije vina i delicija od tunela u samom središtu grada Rijeke, usred ljetne sezone, kada će svi posjetitelji ovog jedinstvenog festivala moći vrućinu gradskog asfalta zamijeniti za ugodnu šetnju kroz tunel „prirodno klimatiziranog“ na tek dvadesetak stupnjeva? Evo što o tome kaže idejna začetnica ovog unikatnog tematskog festivala Paula Kovačić.

Underground festival,
Foto: Matej Marjanović, Adria.fun

 Naravno da nema! Uzbuđena sam što mogu najaviti naše prvo izdanje festivala u gradu koji teče! Rijeka Underground bit će unikatan spoj hedonizma i zabave pod zemljom u ugodno rashlađenom Tunelu RI, kojeg ćemo prigodno pretvoriti u najveći urbani vinski podrum u Hrvatskoj na više od 1500 m2. Sljubljivat ćemo više od 200 vina iz plave i zelene Hrvatske zajedno s delicijama i zabavom jer sve posjetitelje očekuje pravi podzemni glazbeni koncert, selfie kutak, svjetlosni efekti, vinska izložba budućnosti te nagradna igra u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade“ izjavila je Paula.

Prvi Rijeka Underground posvećen je urbanoj vinskoj kulturi te će Tunel RI tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati jednosmjerno od katedrale Sv. Vida prema izlazu kod osnovne škole Dolac.

Underground festival
Foto: Matej Marjanović, Adria.fun

Imamo već potvrđen dolazak najboljih vinara iz Istre i Primorja, Dalmacije, Slavonije i Bregovite Hrvatske, a ostalo je još slobodno tek nekoliko štandova. Javite se dok još ima mjesta“ kaže Paula u jednom dahu dok potom naglašava da će se Rijeka Underground održati u petak 12. i subotu 13. srpnja od 14 do 21 sat.

Svi posjetitelji dobit će i originalnu Rijeka Underground vinsku čašu na poklon, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe. „To nam je jako važno. U Zagrebu smo financijski podržali rad udruge Krijesnica, a u Rijeci ćemo podržati neku od lokalnih humanitarnih udruga“, rekla je Paula Kovačić.

Kao i u Zagrebu i u Tunel RI moći će se ulaziti s ulaznicama kupljenim isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva i održavala ugodna atmosfera. U pretprodaju upravo je pušten ograničen broj ulaznica po nižim cijenama, a mogu se nabaviti online u sustavu EVENTIM te u poslovnicama Tiska i Petrola u Rijeci i drugim gradovima. Na dane održavanja festivala bit će moguće kupiti ih i na ulazu, ali po višoj cijeni, naravno ako se prethodno sve ne rasprodaju u pretprodaji.

Underground festival
Foto: Matej Marjanović, Adria.fun

Komentari