Pogledajte autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić – Monodramu Zemlja Vukova

269

Na otvorenom u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, 4. i 5. srpnja u 21 sat Tonka Mršić i Gala Nikolić predstavit će svoj autorski projekt – monodramu „Zemlja Vukova“.

Zemlja Vukova, autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić dviju prijateljica, kolegica i vještica. Ideja se, kažu Tonka i Gala, rodila jedne obične subotnje večeri, uz čašicu crnog vina i toplih razgovora te je tijekom proljeća 2020., nastala predstava. Autentično njihova s velikom dozom međusobnog povjerenja.

Predstava se bavi se onim što Vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na sudbine tri Ličanke u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda, a one je vole zvati drama s prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima.“

Zemlju Vukova izvodi Tonka Mršić iz Gospića kao svoju diplomsku predstavu. Tonka Mršić završila je preddiplomski studij na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Rijeci. Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira.

Za tekst su zaslužne autorice monodrame – Tonka Mršić i Gala Nikolić. Majstor svjetla je Marin Lukanović, dok je za grafički dizajn zaslužan Filip Koludrović. Sara Blažić odgovorna je za video i PR, Đana Kršulja je slikarica, David Dubrović voditelj svjetla, a Miranda Legović zaslužna je za fotografiju za plakat. Maša Magzan mentorica je. Ulaz na predstavu slobodan je uz obaveznu prethodnu rezervaciju na e-mail adresu rezervacije.zemljavukova@gmail.com. Predstava je financirana od strane Studentskog Kulturnog centra u Rijeci.

Komentari