Poduzetnik ste i trebate savjet ili pomoć? Iskusni poduzetnici stavljaju vam se na raspolaganje i mentorstvo!

520
poduzetnici

Ako ste poduzetnik i trebate savjet iskusnog poduzetnika u rješavanju određenog problema, putu ka napretku ili jednostavno želite čuti dobra iskustva u pružanju mentorske podrške poduzetnicima u Nizozemskoj, dođite na okrugli stol na kojem će sudjelovati iskusni poduzetnici.

U srijedu, 12. listopada od 11 do 13:30 sati u Step Ri znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci na adresi Radmile Matejčić 10 u Rijeci, održat će se okrugli stol pod nazivom „Iskusni poduzetnici (seniori & mentori) za poduzetnike koji traže pomoć“. Riječ je o mentorskom programu koji provodi Klub poduzetnika seniora SENTOR, a na okruglom stolu svoja iskustva podijelit će dosadašnji sudionici mentorskog programa i predstavnici nizozemskog Soundboard-a. Svi posjetitelji okruglog stola, mentori i oni koji trebaju mentorstvo, moći će saznati informacije o mogućnostima uključivanja u mentorski program Sentora. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na OVOJ POVEZNICI.

„U Hrvatskoj djeluje više od 400 poduzetničkih potpornih institucija. Prve su nastale sredinom 1990.-ih godina i njihov fokus tada bio je na edukaciji i pružanju informacija poduzetnicima prilikom pokretanja poslovanja. U proteklih 30 godina mnoge tvrtke u Hrvatskoj su stasale, promijenilo se okruženje, a promijenili su se i izazovi s kojima se poduzetnici suočavaju. Poduzetničke potporne institucije u međuvremenu značajan fokus stavljaju na pripremu i provedbu EU projekata, a sve je manje onih koji imaju vremena, znanja i informacija posvetiti se pružanju informacija i savjeta poduzetnicima. Klub poduzetnika seniora SENTOR je udruga koja okuplja iskusne, mahom umirovljene poduzetnike koji žele pružiti podršku drugim poduzetnicima u suočavanju s izazovima u poslovanju. Ovaj koncept postoji već desetljećima u zapadnoeuropskim zemljama, a SENTOR je svog partnera pronašao u nizozemskom udruženju Soundboard. Nakon pilot faze u provedbi mentorskog projekta tijekom pandemije, a uvidom u metodologiju nizozemskog Soundboard-a unaprijedili smo procedure i razvili sistem koji omogućuje razvoj mentorske podrške u cijeloj Hrvatskoj“, ističu organizatori.

U uvodnom dijelu prisutne će pozdraviti predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, SENTOR-a te Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a Mirela Alpeza te Frank van Santen predstavit će rad Kluba poduzetnika seniora – SENTOR i nizozemsko udruženje umirovljenih poduzetnika Soundboard. Na okruglom stolu sudjelovat će Boris Popović (Alarm automatika), Damir Krnić (Logista), Blaženka Urbanke (HSM informatika), Ante Mandić (INsig2) i Ursula Kremenić uz moderatoricu Anny Brusić (HUP). Uslijedit će predavanje Florisa Oskampa iz Soundboarda na temu „Važnost regionalne pokrivenosti i koordinacije mentorskog programa – na primjeru Soundboarda“ te Q&A na temu „Mogućnosti uključivanja u mentorski program – kao mentor ili mentorirani poduzetnik“.

Razvoj mentorskog programa Kluba poduzetnika seniora SENTOR u Hrvatskoj odvija se uz podršku i partnerstvo Hrvatske udruge poslodavaca. Organizaciju okruglog stola podržalo je i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Zagrebu.

L.B.

Komentari