Trgovačkom sudu u Rijeci stigao zahtjev Fine za otvaranje stečaja brodogradilišta 3. maj

34
3. maj

Nakon isteka 120 dana Trgovačkom sudu u Rijeci stigao je zahtjev Fine za otvaranje stečaja brodogradilišta 3. maj.

Fina je po zakonskoj proceduri obvezna predložiti pokretanje stečaja Trgovačkom sudu. Sud će najvjerojatnije iskoristiti zakonsku mogućnost, s obzirom na to da je riječ o velikom i važnom gospodarskom subjektu, da donese rješenje o otvaranju predstečajnog postupka, što znači kratak predah u kojem bi se trebalo naći rješenje da se 3. maju ne dogodi stečaj.

Ministar gospodarstva Darko Horvat ustvrdio je da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali su oni nastupili u brodogradilištu 3. maj.

Ako se do 25. siječnja ne pojavi strateški partner, 3. Maj će doista morati u stečaj, rečeno je nakon sastanka predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske Industrijskog sindikata (SMH-IS), Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ministarstvo gospodarstva poslalo je pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

Neki potencijalni strateški partneri već su angažirali ekipe. Oni koji su se nama obraćali su respektibilna svjetska i europska brodogradilišta. Oni su zadovoljni s tehničkom opremljenošću brodogradilišta, sa znanjem ljudi koji rade u brodogradilištima. Međutim da bi dostavili obvezujuću ponudu moraju se vidjeti knjige, a otvaranje “data rooma” će to omogućiti“, izjavio je za HTV Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva.

Komentari