Sud je rekao svoje: Novak Đoković deportiran iz Australije!

39
tenis

Novak Đoković saslušan je na Saveznom sudu u Melbourneu i nakon nekoliko sati online izlaganja obiju strana, potom i nekoliko sati vijećanja tri su suca donijela konačnu odluku – srpski tenisač će biti deportiran iz Australije!

Glavni sudac James Allsop i suci Anthony Besanko te David O’Callaghan trojac je koji je okončao sagu započetu 5. siječnja slijetanjem Đokovića u Australiju. Odluka stupa na snagu odmah.

Obje strane slučaj su temeljile na tome je li Novak Đoković protivnik cijepljenja ili antivakser, odnosno, može li ostankom u Australiji potaknuti demonstracije. Obrana je navodila da ni u jednom trenutku njihovih klijent nije izrazio antivakserske stavove, a druga strana naglašavala je da u gotovo unatoč dostupnosti cjepiva, Đoković ni u jednom trenutku nije pokazao volju cijepiti se.

Dakle, pokušala se osporiti odluka ministra migracija Alexa Hawkea, donesena s naglaskom na “javni interes i sigurnost”, a ne krivo ispunjeni obrasci ili medicinsko izuzeće.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Grand Slam u karijeri, javlja Index. 

L.B.

Komentari