Stotine cijepljenih Izraelaca prisustvovalo je koncertu u Tel Avivu

17

Stotine ljudi cijepljenih protiv Covida-19 popunilo je u petak nogometni stadion u Tel Avivu na prvom od četiri koncerta u organizaciji grada. 500 posjetitelja nosilo je maske i sjedilo u središnjem dijelu Bloomfield stadiona s 30 000 mjesta kako bi prisustvovali nastupu izraelske pop zvijezde Ivri Lider.

“Ovo je stvarno super. Tako sam sretna”, rekla je Reut Gofer kad je stigla na mjesto događaja. “Nadam se da je ovo početak razdoblja kada ćemo se vratiti svom normalnom životu”, dodala je. Izrael je u veljači počeo ublažavati ograničenja nakon trećeg zaključavanja i od tada je postupno ponovno otvorio trgovačke centre, teretane, bazene, hotele i neke kulturne sadržaje.

Ali u većini slučajeva povratak u normalu rezerviran je za ljude koji su u potpunosti cijepljeni, prema takozvanoj shemi “zelene značke”. Izrael je među svjetskim liderima u cijepljenju protiv Covid-19 po glavi stanovnika.

Više od polovice od devet milijuna stanovnika u zemlji već je primilo dvije preporučene doze cjepiva protiv koronavirusa Pfizer / BioNTech od početka cijepljenja u prosincu. “Budući da je većina stanovništva već cijepljena, konačno možemo otvoriti svoje kulturne i zabavne aktivnosti”, rekao je Eytan Shwartz, glasnogovornik općine Tel Aviv. “Nadam se da ćemo uskoro moći napuniti stadion (Bloomfield)”, dodao je.

Izrael je registrirao više od 796.000 slučajeva Covid-19, uključujući preko 5.800 smrtnih slučajeva.

Izvor: France24

Komentari