Primorsko-goranska županija i peti dan bez novozaraženih, u Istri jedan pozitivan na Covid-19

92
Foto/PGŽ

U Primorsko-goranskoj županiji i peti dan zaredom nema zaraženih koronavirusom zbog čega će se skoro početi ozbiljno razmišljati o ukidanju nekih mjera u PGŽ, kazao je župan Zlatko Komadina na današnjoj konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je u PGŽ 45 oboljelih, 22 osobe su ozdravile, jedna je osoba preminula. U KBC-u Rijeka ima 11 pozitivnih pacijenata, dvoje ljudi je na respiratoru, pacijentica iz Gospića i pacijent koji je bio na Klinici za infektologiju, ali mu se stanje pogoršalo.

Kršenje mjera napuštanja mjesta prebivališta i dalje je najčešći prekršaj, a U posljednja tri dana policija je zabilježila 200-tinjak kršenja mjera napuštanja mjesta prebivališta.

Od 62 ispitanih uzoraka brisa jedna je pozitivan na koronavirus, priopćili su iz Stožer civilne zaštite Istarske županije. Radi se o osobi u samoizolaciji, koja je boravila i radila u bliskom kontaktu s oboljelim u Italiji. Na području Istarske županije do sada je zaraženo 88 ljudi, preminule us dvije osobe.

Jedna osoba je izliječena, što čini ukupno 47 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 43 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

 

 

Komentari