Policija kod Visa spasila dvojicu Nijemca, dezorjenitrano plutali na jedrilici bez pogona!

21
Foto/PU splitsko-dalmatinska

Unatoč gotovo nemogućim uvjetima na moru, jakoj kiši i vjetru splitski policajci jučer su kod Visa spasili dvojicu Nijemaca, koji su dezorjenitrano plutali na jedrilici bez pogona.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika, nitko nije ozlijeđen niti je došlo do oštećenja jedrilice.

PPP Split 1
Foto/PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sudjelovali su sinoć u zahtjevnom spašavanju jedrilice sa dva člana posade, njemačkih državljana.

Nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali su bez pogona, te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra, u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Policiji je oko 20 sati dojavljeno da je MRCC Rijeka zaprimila poziv u pomoć stranih državljana, s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa.

Točlana posada službenog policijskog plovila P-213 „Split“ isplovila je iz luke Vis prema njihovoj poziciji, na 7.7 NM jugoistočno od Visa, nakon čega im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0.45 sati.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika, njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni, niti je došlo do oštećenja jedrilice, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentari