Nova pravila! Kineski maloljetnici moći će igrati online videoigre samo sat vremena u određenim danima

37

Izviješteno je da će online igre za djecu i tinejdžere mlađe od 18 godina u Kini biti dopuštene samo između 20 i 21 sat petkom. Nakon odluke, tvrtke koje se bave videoigrama dobile su upute da djeci zabrane igranje izvan ovih vremena.

Ranije ovog mjeseca jedan od kineskih medija opisao je online igre kao ‘duhovni opijum’. Tvrtke za online igre također se podvrgavaju pojačanim inspekcijama, tako da je osigurano provođenje vremenskih ograničenja.

Prije novo uvedenih vremenskih ograničenja, online igre u Kini bile su dopuštene do 90 minuta dnevno, a blagdanima su produžene na tri sata. Taj potez dolazi zbog zabrinutosti u vezi s negativnim utjecajem igara na mlade ljude u zemlji. Mjesec dana prije nego što su uvedena nova ograničenja, dnevne novine Economic Information Daily sugerirale su da su tinejdžeri postali ovisni o online igrama i izrazili zabrinutost u pogledu negativnih posljedica koje to donosi. Nakon objavljivanja članka, neke od najvećih kineskih kompanija za igre doživjele su brzi pad vrijednosti svojih dionica.

Kineski magnet za igre Tencet objavio je u srpnju da je pokrenuo prepoznavanje lica kako bi spriječio djecu da igraju videoigre između 22:00 i 8:00. Međutim, mnogi strahuju da su djeca koristila osobne iskaznice za odrasle kako bi zaobišla ograničenja.

Izvor: BBC

Komentari