Kornjača zaustavila promet u jednoj od najprometnijih zračnih luka u Tokiju

27

Kornjače na pisti vjerojatno nikada neće parirati zmijama u avionu, ali jedna je kornjača dospjela na naslovnice nakon nevine šetnje po pisti na drugoj najprometnijoj zračnoj luci u Japanu, odgodivši let pet zrakoplova.

Kornjača, koja je teška nešto više od 2 kilograma, viđena je u petak ujutro kako se polako kreće duž piste na međunarodnoj zračnoj luci Narita u blizini Tokija, zbog čega je pilot koji se pripremao za polijetanje kontaktirao kontrolu zračnog prometa.

Osoblje je uklonilo životinju mrežom i provjerilo na 4000 metara uzletno-sletne staze ima li drugih stranih predmeta, što je uzrokovalo 15-minutno kašnjenje pet letova, navodi Mainichi Shimbun.

Među njima bio je i Airbus A380 All-Nippon Airwaysa čiji je trup ukrašen plavim slikama morskih kornjača, a čiji je ukras debitirao u srpnju prošle godine kako bi proslavio uslugu prijevoznika na Havajima, gdje se životinje smatraju svetim. Zrakoplov o kojem je riječ trebao je poletjeti na let za južni japanski otok Okinawa kada se pojavila kornjača. “Na Havajima se smatra da morske kornjače donose sreću i nadamo se da ova kornjača koja je došla ispratiti let signalizira svijetlu budućnost”, stoji u priopćenju.

Dok se radnici zračne luke povremeno pozivaju da uklone mačke lutalice, rakune i zečeve s piste, viđenja kornjača su iznimno rijetka, rekao je Mainichi.

Izvor: The Guardian

L.B.

Komentari