‘Čudesna kuća‘ usred spaljene zemlje

117

Dramatična fotografija prikazuje kuću na Kanarskim otocima, koju je uspjela izbjeći lava. Ljudi na društvenim mrežama nazvali su ovu kuću u La Palmi “čudesnom kućom”.

Vulkan je počeo eruptirati u nedjelju. Uništeno je više od 200 domova, a evakuirano je oko 6.000 ljudi. Lava je progutala kuće, škole i plantaže banana. Lava iz vulkana Cumbre Vieja još izvire i znanstvenici nisu sigurni koliko će erupcija trajati. Fotografija Alfonsa Escalera prikazuje kuću okruženu rijekama lave iz vulkana Cumbre Vieja.

Vlasnici čudesne kuće su umirovljeni par iz Danske, Inge i Ranier Cocq, koji je nisu posjetili od početka pandemije, navodi El Mundo. Ada Monnikendam, koja je sa suprugom izgradila kuću, rekla je da je razgovarala sa parom koji joj je rekao: “Iako sada ne možemo ići tamo, laknulo nam je što još uvijek stoji”.

 

Lokalni dužnosnici kažu da bi lava mogla izazvati kemijsku reakciju koja uzrokuje eksplozije i oslobađanje otrovnih plinova ako dospije u more. Međutim, u četvrtak su stručnjaci rekli da se lava trenutno kreće “vrlo sporo”. Sada nije jasno hoće li lava doći do mora.

Izvor: BBC

L.B.

 

Komentari