Čovjek je spasio 300 pasa iz uragana dovodeći ih sve u vlastiti dom

39

Čovjek u Cancunu u Meksiku primio je pohvale ljubitelja pasa širom svijeta nakon što je spasio 300 pasa od uragana dovodeći ih sve u svoju kuću.

Ricardo Pimentel vodi utočište za životinje, Tierra de Animales, malo izvan grada Cancuna, gdje ugošćuje preko 500 životinja, od kojih su mnoge napuštene. Kad je čuo da će se uskoro pojaviti uragan Delta, počeo se ozbiljno brinuti da trenutna skloništa u kojima su psi bili smješteni neće preživjeti oluju. Tada je učinio jedino što je mogao – doveo je 300 pasa ravno u svoju kuću gdje je znao da će biti na sigurnom.

Pimentel je za internetski magazin The Dodo rekao: “Imamo dvije spavaće sobe, jednu kuhinju i jedno kupaonicu na raspolaganju volonterima koji žele doći i ostati ovdje kako bi nam pomogli oko svih stvari koje moramo obaviti. Odlučili smo smjestiti gotovo sve pse u kuću, jednostavno zato što skloništa nisu zaštićena od uragana.

Morali smo ih dovesti dva na dva na povodcu. Neki se boje ili ne znaju hodati na povodcu, pa smo ih morali nositi do kuće, ali na kraju je to vrijedilo jer svi su na sigurnom. Zapravo su se cijelu noć dobro ponašali. Sljedećeg jutra, kad je uragan završio, morali smo puno toga popraviti i očistiti sva područja za životinje od drveća i grana. Tako su ostali u kući sljedeći dan do 17 ili 18 sati. Naravno, u kući je osjetio užasan miris i razbili su nekoliko stvari, ali nemam se zbog čega požaliti. Ponovio bih to još milijun puta ako je potrebno.”

On i njegov tim sada grade nova skloništa za životinje otporna na oluju kako bi bili sigurni da, kada dođe sljedeća oluja, gospodin Pimentel i njegov tim neće imati potpuno iste akcije čišćenja ili potrebe za investiranjem u nove posteljine.

Izvor: Thinking Humanity

Komentari