Bill Gates nije bio samo mali štreber: Osnivač Microsofta vodio je raskalašen život

27

Bill Gates održavao je zabave sa striptizetama, tvrdi njegov biograf – i pita se hoće li se milijarder vratiti na svoje rizične zabave sada kada je njegov brak gotov. Novinar James Wallace napisao je dvije knjige o osnivaču Microsofta 1990-ih i otkrio detalje o Garatovom raskalašenom životu. U intervjuu za DailyMail.com, 74-godišnji Wallace rekao je da Gates u svojim ranim danima kao tehnološki osnivač “nije bio dječak iz crkvenog zbora”.

“Mnogo Microsoftove djece u to su vrijeme bili mladi dečki u majicama zamrljanim pizzom jer su dva ili tri dana radili na softverskom kodu”, rekao je bivši istraživački novinar Seattla Post-Intelligencer. “Tada bi priredili prilično divlje zabave, gdje bi izlazili po striptizete u Seattle i odvodili ih u Billov dom.”

1997., Wallaceova druga knjiga o milijarderu, Overdrive: Bill Gates i utrka za nadzorom cyberprostora, još je jasnije opisala navodne pojedinosti zabave u kući Gatesa Laurelhursta u Washingtonu. Bivši izvjestitelj Post-Intelligencera napisao je da nacionalni mediji žele zadržati fokus na protoku tehnologije i poslovnih priča od Gatesa te stoga “nisu izvještavali o divljim neženjama koje bi Microsoftov dječački predsjednik doveo u svoj dom u Seattlu, a Gates bi posjetio jedan od golišavih noćnih klubova u Seattlu i unajmio plesačice da dođu i gole plivaju s prijateljima u njegovom zatvorenom bazenu.”

Wallace je napisao da je Gatesovo “ženskarenje” također opteretilo njegov novonastali odnos s njegovom sada bivšom suprugom Melindom.

“Iako je Gates počeo izlaziti s Melindom French 1988. godine, neko je vrijeme nastavio šarati, pogotovo kad je poslovno bio izvan grada. Često bi se udvarao novinarkama koje su pratile Microsoft i industriju kompanije,” napisao je autor. “Njegovo ženskarenje bilo je dobro poznato, iako nije bilo dobro izvještavano, jer su Gates i Microsoft bili nepresušan izvor informacija i dobrih priča za novine, poput New York Timesa, i nitko nije želio da to prestane. French je bila itekako svjesna Gatesova ženskarenja, pa je zbog toga njihova veza bila vruća i hladna. U jednom su se trenutku rastali na gotovo godinu dana, navodno jer je Gates odbio preuzeti bilo kakvu obvezu. Međutim, kad su se pomirili 1992. godine, veza je postala bliža i jača.”

Gatesov dugogodišnji prijatelj i bivši izvršni direktor Microsofta Vern Raburn potkrijepio je tvrdnje o knjizi u intervjuu za DailyMail.com i otkrio kako se navodno ženskarenje tehnološkog milijardera proširilo i na ‘nevjeru’ tijekom njegove rane veze s Melindom koja je započela 1988. godine. Raburn je priznao da je Gates ‘volio tulumariti’ i da nije bio vjeran Melindi kad su prvi put počeli izlaziti, ali je bio ‘vrlo ponosan na činjenicu da ništa od toga nije učinio’ otkad se par vjenčao. “Nije to ništa posebno biti gol u bazenu. Postoji razlika između kupanja u bazenu s hrpom drugih ljudi i biti gol u bazenu s drugom osobom ili biti u krevetu s drugom osobom.”

Sedamdesetogodišnjak, koji Gatesa poznaje desetljećima i bio je jedan od najranijih zaposlenika Microsofta, rekao je da su se softverski guru i njegova supruga posljednjih godina možda razdvojili i da “nisu uvijek dijelili iste interese” u dobrotvornoj organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation. Nadodao je: “Doista se nadam da će Bill i Melinda na kraju biti sretni. I sama sam se razveo prije možda 12 godina. Svatko tko vam kaže da se par prijateljski razveo, laže kroz zube.”

Usred razvoda superbogatog para objavljenog ovog tjedna, počele su kružiti glasine da se Gates vratio svom starom lošem ponašanju. TMZ je u četvrtak izvijestio da je Melinda unajmila otok Calivigny u Grenadi za 132.000 dolara po noći za cijelu obitelj – osim Billa.

Iako njihovi dokumenti o razvodu ne navode predbračni ugovor i umjesto toga se pozivaju na trenutni privatni ugovor o razvodu, Wallace je za DailyMail.com rekao da je par zapravo dobio predbračnu prijavu u 1990-ima. U svojoj je knjizi autor napisao kako se Gates klonio traženja Melindinog potpisa sam, već je nagovorio svog bliskog prijatelja i bivšeg izvršnog direktora Microsofta Stevea Ballmera. “Međutim, prema upućenim izvorima, Gates je zapravo potpisao predbračni ugovor s French”, napisao je Wallace. “Gates nije mogao pitati French pa je nagovorio svog prijatelja Balmera da je uvjeri da potpiše. Ballmer je, prema tim izvorima, objasnio French da je sporazum za dobrobit tvrtke.”

Spekulacije oko njegove veze s bivšom djevojkom Ann Winblad, iskočile su odmah nakon najave razvoda Gatesa. Unatoč prekidu 1987. godine, Gates i Winblad i dalje su svake godine odmarali sami na vikendu tijekom braka s Melindom. Izvještaji su uvijek opisivali trenutni odnos osnivača Microsofta s bivšom kao čisto platonski odnos. U utorak se na kineskim društvenim mrežama pojavila još jedna bizarna i neutemeljena teorija: da je imao aferu s 36-godišnjom prevoditeljicom koji radi za Zakladu Billa i Melinde Gates.

Tvrdnje su Gatesa povezale sa Zhe ‘Shelly’ Wang, prevoditeljicom iz Seattla i bivšom hostesom koja je počela raditi za dobrotvorne svrhe 2015. godine. Na Weibu, Wang je navodno odbacila komentirati slučaj. “Mislila sam da će glasine nestati same od sebe, ali nisam očekivala da će se glasine sve više i više ludo širiti”, napisala je Wang. “Koliko knjiga mogu pročitati, pa zašto trošiti vrijeme na neutemeljene glasine? Željela bih zahvaliti svima na brizi i pomoći u raspršivanju glasina putem privatnih poruka u protekla 24 sata.”

Još jedna prepreka u Gatesovom braku mogao je biti njegov poznati intenzitet i usredotočenost na njegov posao. Wallace je za DailyMail.com rekao da su ga čak i kao multimilijunaša nakon ranog uspjeha Microsofta, njegove bivše djevojke opisale kao štedljivu grešku. “Gates i njegova tadašnja djevojka trebali su biti na softverskoj konferenciji u Seattlu i kasnili su”, rekao je Wallace. “Ali Gates se vozio po svim ovim blokovima u blizini konferencije, jer nije htio platiti parkiranje. “

Winblad je Wallaceu u intervjuu za knjigu iz 1997. rekao da su rane veze s Gatesom više bile “test” nego ljubav. “Melinda je Billova odabranica. Mogao je za ženu za život odabrati bilo koju ženu. Odabrao ju je, a to znači da je ona izuzetna žena.” Wallace je rekao da sumnja da će se Gates vratiti u svoje gole dane zabave na bazenu. Ipak, godine 2010. fotografiran je kako “pleše u stilu Paris Hilton” na banketu s grupom mladih žena na zabavi Sundance Film Festivala koju sponzorira Microsoft.

Izvor: Daily Mail

Komentari