Australija odbila vizu Novaku Đokoviću! Bit će deportiran

69
tenis

Prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću odbijena je viza u posljednjem trenutku u Australiji i to nakon što je osam sati proveo u pritvoru u zračnoj luci Melbourne, bezuspješno se izjašnjavajući o svom slučaju. Po slijetanju u Melbourne čekao je u imigrantskom pritvoru, bio mu je oduzet mobitel i čuvala su ga dva policajca Naime, Novakov tim je pogriješio prilikom prijave vize te je zatražio vizu koja ne dopušta medicinska izuzeća zbog necijepljenja.  Australian Open dopustio je da na turniru igraju cijepljeni igrači i oni koji imaju izuzeće odobreno od strane stručnog povjerenstva.

Đokoviću bi moglo biti naređeno da napusti Melbourne već u četvrtak navečer jer su australske granične snage rekle da nije dostavio odgovarajuće dokaze kako bi ispunio uvjete za ulazak u zemlju. Taj dokaz na granici moraju predočiti necijepljene osobe.

“Pravila su pravila, posebno kada su u pitanju naše granice”, rekao je premijer Scott Morrison u tweetu. “Nitko nije iznad ovih pravila.” Đokovićevi odvjetnici pripremali su se osporiti odluku, potvrdila su dva izvora upoznata sa slučajem za The Age i Sydney Morning Herald.

Podsjetimo, Đoković je trebao igrati na Australian Openu, koji počinje 17. siječnja. Turnir je osvojio devet puta. Deseti naslov odveo bi ga iznad rivala Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji su s njim izjednačeni po muškom rekordu od 20 Grand Slam pobjeda u karijeri, javlja The Age.

L.B.

Komentari