Zdravstvenim ustanovama u PGŽ dopremljene značajne količine zaštitne opreme

92

Iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite RH u Jastrebarskom, u protekla dva dana, u organizaciji Županijskog stožera civilne zaštite, dopremljeno je u zdravstvene ustanove na području Primorsko-goranske županije gotovo 200.000 komada zaštitne opreme, odijela, rukavica, zaštitnih maski, kirurških ogrtača i kapa.

Kako bi se ubrzala distribucija, u centralnom logističkom skladištu prema popisu Ravnateljstva civilne zaštite, sva oprema već je raspoređena po zdravstvenim ustanovama i odmah pri dopremi stavljena im je na raspolaganje, ističe pročelnica UO za zdravstvo i načelnica županijskog Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić.

Prioriteti su KBC Rijeka, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, NZZJZ PGŽ i Dom zdravlja PGŽ, dakle one zdravstvene ustanove koje primarno skrbe za pacijente COVID 19 pozitivne osobe, a u isto vrijeme moraju osigurati i punu zaštitu svim ostalim pacijentima.

Zahvaljujući pristiglim donacijama u raspodjelu su uključene i Psihijatrijska bolnica Rab kao i bolnica Lopača, kojima je osigurano ukupno 24.000 zaštitnih maski i rukavica te određene količine dezinfekcijskih sredstava.

Pristigla oprema svakako je značajna pomoć, međutim potrebe ustanova, a primarno onih koje izravno rade s bolesnicima pozitivnim na COVID 19, velika je, stoga sve naše zdravstvene ustanove i dalje preko svojih dobavnih kanala nastoje osigurati potrebne količine zaštitne oprema, a za što smo im preraspodjelom proračuna osigurali i dodatna sredstva“, istakla je pročelnica Malatestinić.

Aktivnosti PGŽ vezano za nabavku osobne zaštitne opreme predstavlja pozitivan primjer suradnje u uvjetima epidemije, gdje je Dom zdravlja PGŽ preuzeo ulogu koordinacije i objedinjavanja potreba ne samo za svoje djelatnike već i za sve koncesionare, te dodaje da ne postoje razlike privatno i javno, jer svi smo u funkciji brige o zdravlju naših stanovnika.

 

Komentari