Vološćanski jedriličar među 10 najboljih surfera svijeta

14
enrico-marotti

Bravo, Enrico Marotti! Nakon fantastične vožnje u zadnje tri eliminacije „Manimal“, kako ga od milja zovu, uspio je završiti sezonu nastupa u svjetskom kupu windsurf slaloma (PWA) na odličnom 9. mjestu u ukupnom poretku čitave sezone koja okuplja najbolje svjetske profesionalne surfere.

Da ga očekuju velike stvari, vološćanski je jedriličar najavio već na protekloj regati, onoj koja se održala u Danskoj, kada je prvi puta u karijeri kada je uspio osvojiti eliminacijsku seriju. Posljednja regata ove sezone jedrila se u Novoj Kaledoniji, a Marotti se predzadnjeg dana regate nalazio na petom mjestu. Odličnim nastupom, petim, trećim i drugim mjestom u posljednja tri eliminacijska ciklusa osvojio je četvrto mjesto u ukupnom plasmanu na “2019 Bureau Vallee Dream Cup, New Caledonia”.

Time je popravio i svoj poredak u ukupnom poretku svjetskog kupa, svojevrsne cjelogodišnje lige najboljih svjetskih surfera, koja je završila ovom posljednjom regatom.

Enrico Marotti prvi je hrvatski windsurfer koji je ne samo nastupio u najprestižnijem natjecanju u ovom sportu na najvišem nivou, već iza sebe ima i titule eurupskog (2014.) i svjetskog prvaka (2018) u IFCA slalomu (International Funboard Class Association). Također je i tvornički vozač dvaju najprestižnijih proizvođača opreme (daske JP Australia i Neilpryde jedra).

Lijepa karijera za momka iz malog vološćanskog kluba Društvo sportova na moru. A budite sigurni, najbolje od njega tek dolazi.

Komentari