Vatrena stihija hara Dalmacijom: pratite online gdje sve gori

Iako je vatra na pojedinim dijelovima stavljena pod kontrolu, opasnost još nije u potpunosti prošla, a situacija se mijenja iz sata u sat

209

Iza Dalmacije je teška i neprespavana noć te umorno i sivo jutro. Iako je vatra na pojedinim dijelovima stavljena pod kontrolu, opasnost još nije u potpunosti prošla. Više od 700 vatrogasaca, noćas i ujutro hrabro se borilo sa vatrom u Splitskom zaleđu, a u pomoć su im pristigli kanaderi, ali i dobri ljudi iz cijele Hrvatske koji su na sve dostupne načine pokušali pomoći i time dokazali da ipak nije nestala ona mrva solidarnosti i ljudskosti koja povezuje svih nas.

Situacija se mijenja iz sata u sat, a kako bi bili u toku gdje sve gori te koji požari su stavljeni pod kontrolu, svježe informacije možete dobiti i putem interaktivne karte sustava AFIS.
Advanced Fire Information System (AFIS), u prijevodu, Napredni sustav za informacije o požarima, informacije o trenutnim požarima diljem planeta, šalje putem senzora na satelitima za promatranje Zemlje. Sateliti pokrivaju više regija svijeta, dok sustav korisnicima omogućava praćenje aktivnog požara na interaktivnoj karti i u stvarnom vremenu pruža približno upozorenje o požaru na određenoj lokaciji.

Kakvo je trenutno stanje na požarištima diljem Dalmacije, uživo možete pratiti ovdje.

Foto: FB Grad Split, FB Vatrogasci Supetar

 

Komentari