Vatra progutala skromni dom samohranog oca i njegovo petoro djece, svaka im je pomoć dobrodošla!

Želite li pomoći ovoj skromnoj obitelji možete to učiniti na broj računa sina Dejana u Podravskoj banci HR3123860023200845385, osobno Vladimiru Čirkoviću na 091/603-2575 ili ga potražite u Subotici Podravskoj u ulici Gornji kut.

48
Obitelj Čirković Foto/Glas Podravine i Prigorja

U utorak je u Subotici Podravskoj vatra u svega nekoliko minuta progutala skromni dom obitelji samohranog oca petero djece Vladimira Čirkovića.

Dok je Vladimir s kćerkom bio na pregledu u bjelovarskoj bolnici, izgorjela mu je kuća koju je nedavno, uz skromnu plaću, teškom mukom obnovio. Tješi ga, kazao je, što su mu djeca živa i zdrava, jer moglo je završiti tragično. Upravo zbog djece Vladimir se, veli, ne smije predavati.

Sin koji je primijetio požar, krenuo ga je gasiti pa su plameni jezici i njega dodirnuli po kosi“, ispričao je za Glas Podravine i Prigorja Vladimir koji je zajedno s djecom odmah krenuo u čišćenje izgorjele kuće.

Susjedi i prijatelji udružili su se u prikupljanju pomoći za obitelj Vladimira Čirkovića, skromnog i sramežljivog čovjeka koji, kažu oni ga poznaju, zaslužuje svaku pomoć. I načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman obećao je olakšati ovoj skromnoj obitelji ovu jedva izdrživu situaciju.

Općina će im, prema riječima Vladimira, osigurati smještaj dok na mjestu paljevine, ponovno svojim rukama ne podigne novi dom za obitelj.

Znam zidati i raditi, ne plašim se posla, ali trebat će vremena dok se ne skupi za materijal. Bit će nužno porušiti i ove zidove koji su postali neiskoristivi“, kazao je Vladimir. Djevojčica s kojom je Vladimir bio u bjelovarskoj bolnici na CT-u dok je vatra gutala njihov dom, prije tri godine doživjela je prometnu nesreću dok su je kolima hitne pomoći prevozili u zagrebačku bolnicu. Vozač hitne je projurio kroz raskrižje u blizini Podravke i završio u ogradi.

Vozili su je pod rotirkama u zagrebačku Kliniku Fran Mihaljević i opet se, kao i sada, u tren dogodila nesreća“, prijetio se otac. Djevojčica i danas ima zdravstvenih problema kao posljedicu te nesreće. Sada su ostali i bez doma.

Ono što je obitelji Čirković najnužnije je dječja odjeća za osmogodišnju i devetogodišnju djevojčice i dečke. Ostali su bez svega i svaka im je pomoć dobrodošla.

Želite li pomoći ovoj skromnoj obitelji možete to učiniti na broj računa sina Dejana u Podravskoj banci HR3123860023200845385, osobno Vladimiru Čirkoviću na 091/603-2575 ili ga potražite u Subotici Podravskoj u ulici Gornji kut.

 

Komentari