Unapetitlih “Bon Apetit” – Popularnom kuharu ukrali identitet, njegov lik i potpis na proizvodima koje nikako ne preporuča!

133

Popularnog kuhara Tomislava Špičeka neugodno je iznenadilo i razljutilo kada je saznao da se na proizvodima brenda “Bon Apetit” tvrtke Carpona Food pojavljuje njegova slika i potpis uz naznaku “Preporuka vrhunskog kuhara”.

Tomislav Špiček tužio je ovu tvrtku i čeka da se ovaj slučaj razriješi sudskim putem.

Osim krađe identita Špičeka je naljutilo što se njegovo ime i lik već godinu i pol dana nalazi na proizvodu, dodacima za pripremu gulaša i jela od piletine, kakve on u pripravi hrane nikako ne preporučuje. Tomislav Špiček poznati je zagovaratelj domaćih namirnica.

I poznati zagrebački restoran u kojem je Špiček glavni kuhar ističe “Koristeći isključivo domaće namirnice s provjerenih domaćinstava, naš iskusni šef kuhinje i jedan od najpoznatijih u Hrvatskoj, Tomislav Špiček priprema za vas ukusne specijalitete po originalnoj recepturi.”

Tvrtka Carpona Food sa sjedištem u Krapini ima registriranih tridesetak djelatnosti među kojima su i kupnja i prodaja robe, promidžba, reklame i propaganda, grafički dizajn, proizvodnja začina, sapuna i deterženata…. Zanimljivo je da se na njihovim proizvodima s likom Tomislava Špičeka nalazi logo “Hrvatski proizvod”?! Pokušali smo kontaktirati i vlasnika tvrtke Carpona Food, ali nije odogovarao na telefonske pozive.