Učitelji creske osnovne škole uključili se u akciju izrade vizira za zdravstvene djelatnike

24

Osnovna škola Frana Petrića Cres i Primorsko-goranska županija uključile su se u hvalevrijednu akciju Hrvatskog studentskog zbora, dajući svoj doprinos izradom vizira za potrebe zdravstvenih djelatnika na otocima Cresu i Lošinju.

Vizire izrađuju učitelji škole, a Županija će se pobrinuti za financiranje potrebnog materijala. Škola će na svom 3D printeru printati nosače za vizire na koja se potom stavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice.

Izrada jednog vizira traje četiri sata, a u njoj sudjeluju učitelji Antonela Dunković, Sanja Miočić i Kristian Uremović.

Prva maska namijenjena je dr. Senki Stojanović, jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila svoje otočane od pošasti korona virusa. Iz PGŽ zahvaluju ravnatelju škole Josipu Popeu na inicijativi, organizaciji i spremnosti na pomoć.

I nekoliko ravnatelja srednjih škola spremaju se pomoći i angažirati u ovim izazovnim vremenima.

Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i daju svoj doprinos u smanjenju krize i napetosti u ovoj nemiloj situaciji za sve nas”, poručila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

https://www.teklic.hr/aktualno/aktualno-hrvatska/u-potrazi-za-3d-printerima-studenti-izraduju-zastitne-vizire-za-nase-medicinare-a-ideja-je-krenula-od-genijalca-sa-splitskog-fesb-a/158417/

 

Komentari