U PGŽ-u 919 novooboljelih od Covida-19, transmisija virusa izuzetno visoka

1

U PGŽ-u je 919 novooboljelih osoba, a 594 su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 8777. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2553 uzoraka briseva, što čini udio od 36% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka, što ukazuje na daljnju izuzetno visoku transmisiju virusa.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 539 novooboljelih osoba, 105 s Liburnijskog područja, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, 60 s otoka Krka, 50 iz Gorskog kotara, 36 s otoka Raba, 34 s otoka Lošinja, te 14 s otoka Cresa. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 531, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 305 mlađim dobnim skupinama i 83 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za pet pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 112. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi sedam pacijenata, dakle dva pacijenta više nego jučer. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula još jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem iz PGŽ.

Tako je 5. epidemijski val pokretan omikron varijantom virusa čiji početak u PGŽ-u projiciramo od 4.01. do danas odnio osam života od kojih su dvije starije osobe s komorbiditetima bile cijepljene, ali nisu primile dodatnu tkz. booster dozu.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ; je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, te današnjeg rasta broja hospitaliziranih osoba; sličan jučerašnjem i iznosi 1.27%.

L.B.

Komentari