U noći otvorenja EPK – Pretučeni muškarac u Adamićevoj preminuo u bolnici, dvojica uhićena zbog korištenja dronova

219

Jučerašnjem otvorenju Europske prijestolnice kulture riječkoj luci, prema procjenama policije i organizatora, nazočilo je oko 20.000 građana i posjetitelja Rijeke. Događanje je proteklo bez incidenata i u dobrom sigurnosnom ozračju.

Ipak, policija je istog dana u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke 1. veljače od 12 do 24 sata. Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. Policija je letjelice privremeno oduzela, te će o ovome obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Nešto poslije ponoći, 2. veljače 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara i potom pao uslijed čega se ozlijedio. Prevezen je u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Uoči otvorenja programa Europske prijestolnice kulture 31. siječnja 51-godišnji hrvatski državljanin išarao je crvenom  bojom gradski postament postavljen na riječkom Korzu.

Noćas, 2. veljače oko 1.35 sati policija je zaprimila dojavu građana o narušavanju javnog reda i mira u Adamićevoj ulici u Rijeci. Tragom dojave na mjesto događaja ubrzo su stigli policijski službenici koji su se nalazili u blizini. U obilasku terena uočili su mušku osobu koja se trčeći udaljavala, a nekoliko metara dalje ozlijeđenog nepoznatog muškarca. Kolima hitne medicinske pomoći ozlijeđeni muškarac je prevezen je na HMT na Sušaku, gdje je nažalost i preminuo.
Policijski službenici sustigli su muškarca koji je bježao i priveli ga u službene prostorije policije te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja.

Komentari