U Marinićima otvoreni novi suvremeni kabineti za senzornu integraciju i logopedske tretmane

520
INC senzorni kabinet

U Marinićima je u subotu, 15.veljače, održano svečano otvorenje novog kabineta za senzornu integraciju unutar kojeg će se pružati edukacijsko-rehabilitacijske usluge kao i logopedskog kabineta  za logopedske tretmane.

Ovakve usluge su deficitarne na većem području Republike
Hrvatske pa i u Primorsko-goranskoj županiji.

Otvaranjem kabineta na adresi Marinići 27/A trebale bi se smanjiti dugačke lista čekanja djece s teškoćama na edukacijsko-rehabilitacijski tretman i omogućiti im pravovremeni tretman.
Kabinet je otvorila tvrtka INC d.o.o. čije je osnovna djelatnost projektiranje
senzornih soba
(kabineta senzorne integracije i snoezelen soba),  proizvodnja senzornih elemenata te pružanje usluga terapije senzorne integracije i logopedskih tretmana u opremljenim
kabinetima unutar prostora tvrtke.

Tvrtku INC d.o.o. osnovalo je troje mladih poduzetnika s područja
Rijeke: Antonia Žmikić, Alen Guštin i Edis Tabaković.

Terapije senzorne integracije provodit će edukacijski rehabilitator Lidija Iličić, a logopedske tretmane magistra logopedije Anja Benšić.
INC je prva tvrtka u Hrvatskoj koja pruža rehabilitacijsko-edukacijske tretmane, ali i oprema senzorne sobe u
drugim ustanovama, jednom riječju uspjeli su spojiti industriju I struku pod istim krovom. Više informacija dostupno je na poveznici www.inc.hr.

INC_logopedski kabinet
INC logopedski kabinet

Senzorna integracija je proces tijekom kojeg putem moždanih živaca do mozga dolaze osjetilne informacije iz naših osjetila.

Djeca i osobe s poremećajima poput poremećaja iz spektra autizma, cerebralne paralize, ADHD-a, intelektualnih teškoća ili demencija nerijetko imaju poteškoća u senzornoj integraciji, odnosno pridavanju smisla senzornim informacijama i odgovorom na zahtjeve okoline.

Kabineti za senzornu integraciju i Snoezelen sobe, jednom rječju senzorne sobe, su prostori koji djeci i osobama s gore navedenim teškoćama omogućavaju optimalne uvjete za obradu osjetilnih informacija, a time i stvaraju mogućnost za usvajanje novih vještina i učenje.

INC_ured
Otvaranju je nazočila i zamjenica načelnice Općine Viškovo Snježana Podobnik.

 

Komentari