U Hrvatskoj 418 zaraženih koronavirusom. Beroš o liječnicima koji skrivaju zaštitnu opremu: “U svakom ratu postoji peta kolona”

65
Foto/Screenshot HRT

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 418 osoba zaražena koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno iz bolnice: 14 iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, 1 iz Varaždina i 1 iz Rijeke.

U odnosu na jučer, broj zaraženih je povećan za 36, 10 osoba se nalazi na respiratoru, prosječna im je dob 61 godina, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH.

kovid pregled
Foto/MUP

Dosad je obavljeno ukupno 3.392 testiranja. 20.000 osoba je u samoizolacija, potvrđeno je preko 2.000 kontakata. 150 osoba se nalazi u karanteni, od čega su 102 osobe hrvatski državljani.

Brigadni general Boris Zdilar rekao je da kontingent HV-a u Litvi ima tri pozitivna pripadnika, a četvrti je na testiranju. U samoizolaciju stavljeno je 39 pripadnika HV-a. Svi imaju blaže simptome, rekao je Zdilar.

Na upit o manjku zaštitne opreme ministar Vili Beroš rekao da ga kao čovjeka ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca.

Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme s polica da bi lažno prikazali stanje. Mi znamo da u svakom ratu postoji peta kolona, oni koji nam bacaju klipove pod noge, neće uspjeti!
U ovom trenu iz Zaboka prema Zagrebu ide 7 tisuću maski i milijun rukavica, sutra iz Kine stiže i avion s opremom. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one kakvom se prikazuje, ali hrvatska Vlada čini sve osigura sve“, kazao je ministar Beroš.

 

Komentari