Turistička zajednica Općine Kostrena obilježila 25 godina postojanja

15

Prije 25 godina osnovana je Turistička zajednica Općine Kostrena i tijekom tog vremena postala važan pokretač turističkog razvoja Kostrene i brojnih zanimljivih manifestacija. Do 1995. godine Turističko društvo, a potom i Turistička zajednica, djelovali su u montažnom objektu na čijem je mjestu 2011. godine otvorena Kostrenska kuće u kojoj se danas nalazi sjedište Turističke zajednice Kostrene i njezin informativni centar.

Prvi direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kostrena bio je pok. Luciano Peloza, obnašajući tu funkciju od 1995.-2001. Od rujna 2001. do lipnja 2003. Turistička zajednica je bila u mirovanju, a od 2004. do 2013. na čelu TZ je bila Željka Egredžija, a 2013. godine njezino vođenje preuzima aktualna direktorica Sandra Svetić.

Općinski načelnik Dražen Vranić i predsjednik TZ Kostrene istaknuo je kako Općina Kostrena sustavno podupire turistički razvoj Kostrene i inicijative koje tome doprinose: “Drago mi je što se Kostrena tijekom godina uspjela transformirati u mjesto gdje gosti rado dolaze i u kojem se sve duže zadržavaju. To pokazuje porast broja iznajmljivača kao i sve bolji rezultati u broju dolazaka i noćenja tijekom cijele godine“.

Komentari