[VIDEO] Tri snažna potresa u Zagrebu, štete su velike, ima i ozlijeđenih

596
Foto/Screenshot HRT

Snažno podrhtavanje probudilo je jutros Zagrepčane i šire zagrebačko područje. Potres magnitute 5,3 stupnja po Europskoj agenciji se osjetio i u dijelu Hrvatske i u Sloveniji. U 7 sati osjetio se i još jedan potres jačine 5.1, a oko 7:42 došlo je i do trećeg potresa magnitude 3.7 stupnja, javlja Večernji list.

potres zagreb
Foto/Screenshot HRT

Jedno je dijete teško ozlijeđeno u potresu koji je jutros potresao Zagreb, izvijestio je zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić, javlja Večernji.

Dijete je zadobilo tešku ozljedu glave pri padu djela krova i prevezeno je u Klaićevu bolnicu. Kako se saznaje, dijete je kritično, u bolnici mu se bore za život.

Oštećena je i Zagrebačka katedrala.

katedrala
Foto/Facebook Zagreb facts

U centru grada oštećenja su velika, znatno je stradala i zgrada Hrvatskog sabora.
Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatočenih osoba, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba. Štete u središtu grada su velika, ima i ozlijeđenih, u pojedinim dijelovima nema struje.

zg1
Foto/Screenshot HRT

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić kazao je da se ne ulazi u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar.

Iz Grada Zagreba obavještavaju građane da ne ulaze u zgrade koje su oštećene. Na teren izlaze ekipe građevinskih stručnjaka koje će prema prioritetima procijeniti oštećenja zgrada i označiti zgrade sukladno procjeni. Prioritet su bolnice, a kasnije sve ostale zgrade.  Ekipe građevinara  i vojska izlaze na ceste i čiste ulice. koridore.

Objavljuje Matea MarkušićNedjelja, 22. ožujka 2020.

Nažalost ne možemo znati kada i kakvi će biti naknadni potresi, ali prema procjeni seizmologa ne bi trebali biti jači od prvog potresa, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba.

Mole sve građane da zadrže mirnoću i prate obavijesti službenih izvora te da i u ovoj situaciji poštuju preporuke socijalnog distanciranja vezane za koronavirus.

 

 

Komentari