Smanjuje se radno vrijeme trgovina

145

U subotu, 21. ožujka Nacionalni stožer civilne zaštite donio je novu odluku o ograničavanju radnog vremena svih otvorenih trgovina. Naime, određuje se da će trgovine higijenskim potrepštinama i prehrambenim namirnicama od nedjelje, 22. ožujka morati poštivati radno vrijeme od 8 do 17 sati. U odluci Stožera stoji:

„Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, određuje se radno vrijeme u trgovinama od 8 do 17 sati.“

Prisjetimo se, izlaženje iz kuće mora biti svedeno na minimalnu mjeru. Ministar Božinović preporučuje da se izlazi samo po hranu i lijekove: “Ajmo se razumjeti, bitno se izolirati jedni od drugih. Sve kontakte moramo svesti na najmanju moguću mjeru. Van se smije samo po nabavku hrane ili lijekova. To se posebno odnosi na starije ljude. U narednim danima će se to rigoroznije nadzirati.”

Komentari