Sutra u RiHub-u predavanje o ugroženosti ptica!

21

Ako vas zanima zašto nestaju vrapci iz urbanih sredina i što mi možemo učiniti po tom pitanju, dođite na Retox: interaktivno predavanje o važnosti i ugroženosti ptica u gradovima, u ponedjeljak, 25. studenog u 18h u RiHub-u (Ivana Grohovca 1/A).  

Predavanje će održati dr.sc. Goran Sušić, naš ugledni ornitolog i zaštitar prirode, zaposlen u Ornitološkoj postaji Rijeka, Zavoda za ornitologiju HAZU.

Situacija s pticama u gradu je vrlo zabrinjavajuća i ukazuje na probleme koji bi mogli izravno pogoditi ljude ili ih već pogađaju.

Ovo predavanje je dio Projekta ptičjih kućica, koji se realizira u okviru Zelenog vala i u suradnji s inicijativom Kvart za 5. Zeleni val je sudionički program Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

Projekt podrazumijeva izradu i postavljanje 30 ptičjih kućica s obilježenim kućnim brojevima na stablima u središtu Rijeke, Školjiću i Starom gradu. 

Ptičje kućice već je izradio arhitekt Ivan Juretić, a oslikale su ih pod stručnim mentorstvom vrijedne ručice učenika OŠ Nikola Tesla.

 Retox predstavlja razgovorni format koji obrađuje teme iz civilnih i zelenih dobrih praksi – društveno osjetljivih, inkluzivnih, progresivnih, inovativnih i praktičnih inicijativa i akcija. Kroz Retox razgovore u RiHubu građanstvu se nudi platforma za umrežavanje te usvajanje praktičnog i teorijskog znanja iz svijeta civilnog i zelenog angažmana, uz pažljivo birane mentore iz Hrvatske i inozemstva.

Komentari