Robo-invazija na Školjiću

16

Voliš izrađivati robote? Sjajno! U Europskom tjednu robotike koji se obilježava od 14. do 24. studenog u Centru tehničke kulture Rijeka možeš se pridružiti radionicama.

Centrom će roboti vladati u četvrtak 21. studenog kada su planirane radionice na kojima će djeca osnovnoškolskog uzrasta izrađivati robote koji mogu izvršavati različite funkcije, a pritom će koristiti micro:bit-ove, dok će mlađi polaznici sastavljati i programirati robote LEGO Mindstorms. 

Na Europskom forumu robotike osmislili su ovu manifestaciju sa željom da se istraživanje i razvoj robotike približi javnosti i izgradi buduće društvo za robotiku. Cilj je da budući mali znanstvenici budu ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu, a najbolje je krenuti s onim što djeca vole – robotima.

Sudjelovanje na našim radionicama je besplatno, no potrebno je ispuniti prijavni obrazac u putem web stranice CTK Rijeka. 

Europski tjedan robotike provodi se u sklopu Budi++ projekta, koji financijski podržavaju Ministarstvo  znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

micro:bit i :MOVE mini

Ova radionica pruža zabavni uvod u robotiku. Na radionici će se polaznici upoznati s pojmom mikrokontrolera te kroz praktične mini projekte naučiti kako programirati micro:bit. Na radionici će polaznici koristiti i :MOVE mini robot s dva kotača koji je prikladan za samostalni rad. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 5.-8.razreda, a bit će održana u četvrtak, 21. studenog. 2019. godine, od 16:30 do 19 sati.

Robotika za najmlađe

Na radionici će polaznici naučiti kako sastaviti i programirati robote LEGO Mindstorms te kroz taj proces naučiti osnove robotike, tehnike i programiranja. Na radionici će polaznici sami, uz mentorstvo, od početka sastaviti LEGO Mindstorms robote učeći o tehničkim karakteristikama i principima, a nakon toga će robote i programirati kako bi dobili željenu funkcionalnost. Naposljetku će polaznici testirati kako roboti rade te ispraviti potencijalne probleme i igrati se novonastalim igračkama. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda, a bit će održana u četvrtak, 21.studenog  2019. godine od 16.30 do 19:00 sati.

Komentari