Riječka ustavna stručnjakinja Sanja Barić: “Lažete politički, lažete pravno, a lažete i medicinski”

48

Riječka ustavna stručnjakinja Sanja Barić na društvenim mrežama osvrnula se na odgovor Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljana ravnatelju KBC-a Zagreb Anti Ćorušiću smatrajući da otkriva licemjerje i politiku vladajućih prema pravima žena.

Podsjetimo, Iz Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljana danas su reagirali na izjave ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića vezane za slučaj Mirele Čavajde ističući da je “tumačenje pojedinih hrvatskih kolega pogrešno i kao takvo stvara dodatno emocionalno opterećenje liječnicima koji provode zahvate, a posebno trudnicama koje se susreću s takvom situacijom.”.

“I tako, korak po korak, pokazujemo da lažete: smišljeno, sustavno i namjerno. Lažete politički, lažete pravno, a lažete i medicinski. Lažete da nije regulirano, lažete da je moguće kazneno djelo, lažete besramno. Sve pravne tvrdnje koje ste izrekli su potpuna besmislica i laž.

Namjerno lažete. I to se dokazuje, korak po korak.
I ne, nećemo stati.
To što radite ženama neće vam ni onaj u kojeg se licemjerno pouzdajete oprostiti. Ni onaj zbog koga ste na izbornim listama ili na poziciji. A ni oni čijoj kćeri, sestri, majci, supruzi ili partnerici, unuci, nećakinji, rođakinji ili susjedi to radite. Kao i ostale gadarije koje radite ili ste napravili u zdravstvenoj skrbi i inače, nasiljem nad ženama. Znamo.
Dosta je i previše!!!”, istakla je Sanja Barić na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2022-05-13 211010
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari