Priča koja će vas dirnuti: napušten, pothranjen i ostavljen pas pronašao novi poziv – spašavat će živote!

171
Pas je ostavljen zavezan za ogradu
Priče o napuštenim životinjama, nažalost, često nemaju sretan kraj, no ova koju su nam javili iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič, zagrijat će vam srca.

Djelatnica Skloništa Ivana Pleše rekla je da su nedavno, kada su ujutro došle u Sklonište, pronašle ostavljenog i za ogradu zavezanog psa. Radilo se o sivom njemačkom ovčaru, promrzlom i vidno pothranjenom. Tu noć je proveo sam, na kiši i vjetru. No, drugo jutro za njega je počeo novi život.

Vidno pothranjen, prvu porciju hrane pojeo je cvileći. A nakon što se najeo, vidio da je na sigurnom, da je sa ljudima koji ga neće ostaviti niti ne brinuti o njemu, pokazao je što može.

“Ubrzo nakon što smo ga zaprmile u Sklonište, Arsen (nazvan po jednom policajcu) je pokazao veliko zanimanje za loptice. Kako su nam nedavno u Skloništu u posjeti bili pripadnici Policijske akademije MUP-a RH (K-9 instruktori) i pokazali nam koje odlike pas mora imati da bi bio uključen u njihovu dresuru, u Arsenu smo prepoznale takvog psa”, kaže Ivana.

“Za takvu dresuru nije bitna boja dlake, nije bitna veličina, bitan je fokus koji pas ima na ono što traži jer, kako su nam rekli, to nekome može značiti život. Arsen je odmah pokazao da to što treba ima u sebi”, rekli su.

Arsen na treningu

Nakon samo malo rada s njime, voditeljica Skloništa dr. Milka Mijanović proslijedila im je snimke Arsena i odmah su dobili odgovor da je Arsen pravi kandidat. Jučer je bilo upoznavanje, a Arsen se pokazao kao tragač i na pucnjeve nije uopće reagirao.

Jučer je Arsen, nakon što je “odradio” prvi pozitivan kontakt s policajcima i prošao zdravstvenu kontrolu, otišao na akademiju. “Sad mu slijedi dresura i proba od 30 dana nakon čeka će, nadamo se, postati član policijskih snaga”, kažu iz Skloništa.

“Mi mu samo držimo palčeve na rukama i na nogama i na svim capicama u Skloništu da “rasturi”. Ponosni smo svi na njega. Pas ostavljen kao krpa, koji nekome nije bio važan ni toliko da ga nahrani, pas iz Skloništa, sad je na Policijskoj akademiji. A onome tko ga je ostavio možda najbolje da kažemo – hvala. Hvala jer je Arsenu ostavljanjem spašen život i hvala jer je Arsen postao primjer da su psi iz skloništa najbolji psi”, dirljivu poruku poslali su djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Lič.

Komentari