Policija u Zagrebu zaustavila vozača Fiata Una, kad ono u trgovini na četiri kotača red duhana, red prstaca…

93
Foto/PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti“.

Jučer, 16. srpnja 2019. godine policijski službenici s Črnomerca su tijekom redovne kontrole prometa zaustavili osobni Fiat Uno zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila policijski službenici su u automobilu uočili veću količinu duhana u vrećicama, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, između kojih su se nalazile i vrećice s školjkama (prstaci) radi čega je osumnjičeni priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o osam kilograma duhana i 18.33 kilograma školjki (prstaci).

prstaci2
Foto/PU zagrebačka

Sukladno odredbama Zakona o trošarinama Carina je izdala prekršajni nalog, a dok će zbog uništavanja, odnosno posjedovanja zakonom zaštićene prirodne vrijednosti (prstaci) bit podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari