Plaćati ili ne plaćati alimentaciju, pitanje je sad? Zastupnik Pernar na svome primjeru objašnjava kada je neplaćanje sasvim “Ok”!

241

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na svom je Facebook profilu objavio snimku u kojoj poručuje: “briga za samohrane roditelje koji ne mogu naplatiti alimentaciju za svoju djecu, ujedno i moj odgovor svim licemjerima koji me napadaju“.

Naime, Pernar je objasnio kako se u prijedlogu zakona o privremenom uzdržavanju, koji je sastavio Živi zid, omogućava da samohrani roditelj dobije puni iznos alimentacije čak i u slučaju da ga drugi roditelj ne uplaćuje.

Na njegovo srčano zagovaranje prava samohranih roditelja, čime možda želi barem malo plahnuti i vlastitu savjest, kao hladan tuš stigli su komentari građana koji su mu osvježili pamćenje. Podsjetili su ga da ni on ne plaća alimentaciju za svoga sina. Budući da Pernar pati od logoreje, brzo je stiglo objašnjenje zašto izbjegava očinske obaveze. Očekivano, krenuo je izokola, prozivajući komentatore za površnost, nepoznavanje činjenica…

Najgore od svega je površnost, kad te ljudi napadaju zbog nečega u što ne samo da nisu upućeni nego ih to niti ne zanima. Njihov način razmišljanja je ovakav: Pernar ne plaća alimentaciju, Pernar je zato loš čovjek.

Naravno, pritom ne ulaze u činjenicu da je majka mog sina htjela imati dijete, a nije ga imala, mogla je bacati novac na umjetnu oplodnju, tražiti preko interneta anonimnog donora ili jednostavno pronaći osobu koja joj se svidjela i kazati joj svoju želju. Ja sam ju mogao odbiti ili prihvatiti, budući da sam osjetio da je dobra i iskrena osoba, pristao sam joj dati dijete koje je toliko željela. Od samog početka se znalo da ne mislimo ostati zajedno i postojao je dogovor da neće od mene utjerivati alimentaciju. To je razlog zašto ne plaćam alimentaciju, kao što ne plaća niti jedan drugi donor sperme“, odgovorio je posve udaljeno, racionalno saborski zastupnik Pernar.

Posebno je upadljiva rečenica „osjetio dam da je dobra i iskrena, pristao sam joj dati dijete“!

Izgovorio je to isti onaj pravednik Ivan Pernar, borac za obespravljene, deložirane, socijalno ugrožene, suosjećajan, emocionalno angažirani borac za pravdu i opće dobro?! Visoko uzvišeni, bogomdani Pernar odlučio je dobroj i iskrenoj ženi dati dijete?! U takvoj poslovnoj suradnji lišenoj bilo kakve emocije s njegove strane kao i dogovora da nema “utjerivanja” alimentacije, Pernar dijete naziva „svojim sinom“!

Još smo nešto saznali o zastupniku Pernaru. Čovjek, borac protiv banaka, poistovjetio se s bankom sperme. Duhovito, osobito kada se prisjetimo kampanje Živog zida “Pazite s kim bankarite”!

O problemu samohranih majki čiji očevi ne plaćaju alimentaciju, te o problematici nepostojanja banke sperme u Hrvatskoj koji je potpuno ignoriran od političke elite.

Objavljuje Ivan Pernar u Nedjelja, 2. prosinca 2018.

Komentari