Ovo su dobitnici Oskara znanja iz Primorsko-goranske županije

39

Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, održali su prijem za jedanaest učenika dobitnika Oskara znanja i njihovih mentora iz osnovnih i srednjih škola s područja županije.

Oskar znanja državna je nagrada koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu. Nagradu od 2005. godine dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

„Osobito zadovoljstvo je biti danas s mladima, posebno s djecom koja su ostvarila ove zapažene rezultate. Važno je reći da će se u životu razlikovati po znanju i sposobnostima, zato je neizmjerno važno da uče i budu među najboljima u Hrvatskoj“, poručio je župan Zlatko Komadina i uputio čestitke nagrađenima.

Resorna pročelnica Edita Stilin mišljenja je da je za zapažene rezultate zaslužna dobra školska infrastruktura i kadar. „Bez dobrog mentora i profesora koji ih nadahnjuje i podržava možda ne bi bili danas ovdje. Primorsko-goranska županija je ponosna i želim da ih svake godine bude više“, rekla je pročelnica koja se pridružila u čestitkama.

Ovogodišnji laureati iz Primorsko-goranske županije su: Karlo Stašić iz OŠ »Milan Brozović« Kastav, Laura Afrić i Andrej Čizmarević iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Ivan Brlas iz OŠ Turnić, Borna Čizmarević iz OŠ »Fran Franković«, Simeon Stefanović iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Ivica Pizent iz Srednje škole Delnice, Jan Kocet iz SŠ Vladimir Nazor Čabar te učenici OŠ Podmurvice Luka Zulian, Mia Graca i Petra Polić koja se zahvalila ispred dobitnika.

U 2021. Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 88 učenika. Svaki je dobio skulpturu Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, a rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

L.B.

Komentari