Obilježen Dan državnosti u Rijeci

Položeni vijenci povodom Dana državnosti na nekoliko riječkih lokacija.

161

Na današnji dan prije 25 godina Hrvatski sabor je donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske čime je Republika Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom državom. Tim povodom, jutros su se diljem Hrvatske polagali vijenci pa tako i u Rijeci.

U gradu na Rječini okupili su se predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni županom Zlatkom Komadinom, predstavnici Grada Rijeke predvođeni zamjenikom gradonačelnika Markom Filipovićem i predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Doroteom Pešić Bukovac, delegacija Policijske uprave primorsko-goranske, udruge proizašle iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata te članovi Županijske skupštine i Gradskog vijeća, među kojima predstavnici Hrvatskih laburista – stranke rada, SDP-a te HDZ-a.

Vijenci su prvo položeni u Aleji hrvatskih branitelja, potom kod Središnjeg križa na Centralnom gradskom groblju Drenova, zatim na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na kraju kod spomenika poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske, čestitamo Dan državnosti!

Komentari