OBERSNEL OPET ODGOVARA: “Ako me inicijativa “Istina o Istanbulskoj” želi tužiti, prije moraju tužiti sami sebe!”

181

Izdavanje odobrenja ili uskrata odobrenja za korištenje javnih površina kojima upravlja Grad Rijeka u nadležnosti je Grada Rijeke kao jedinice lokalne samouprave. Da nije tako, Zahtjev za odobrenjem korištenja javnih površina ne bi postojao, ne bi se upućivao gradskoj upravi i ne bi se čekao odgovor na zahtjev. A odgovor na svaki zahtjev može biti pozitivan ili negativan, stoji u odgovoru gradonačelnika Obersnela.

Predstavnici inicijative “Istina o Istanbulskoj” najavili su podnošenje kaznene prijave protiv njega, pozivajući se na članke 333. i 334. Kaznenog zakona, koji se tiču biračkog prava na način da propisuju kaznu zatvora za od šest mjeseci do pet godina za onoga „tkosilom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje.“

“Ako inicijativu za potpisivanje zahtjeva za referendum žele promatrati kroz ove članke, onda neka najprije kazneno prijave sebe jer upravo oni koriste silu, ozbiljnu prijetnju i protuzakonite laži kako bi utjecali na građane da zatraže otkazivanje Istanbulske konvencije”, odgovara Obersnel.

“Tako građanima Hrvatske predstavnici ove inicijative tvrde da dokument Istanbulska konvencija kao posljedicu donosi  „stvaranje uvjerenja da se čovjek rađa kao neutralno biće koje kasnije može odabrati hoće li biti muškarac ili žena ili neki drugi od brojnih „rodova“ (homo, gay, lesbian, queer, trans…).“ Inače, donedavno su na svojoj web stranici u navedenoj zagradi ove rečenice držali i pedofile sugerirajući da su istospolna seksualna orijentacija i pedofilija nešto posve blisko, te sugerirajući ujedno da dokument Istanbulska konvencija za posljedicu ima stvaranje blagonaklonosti prema pedofilima”, upozorava Obersnel.

“Grad Rijeka nije i neće mijenjati cjenik korištenja javnih površina kako bi visokim cijenama odbio predstavnike inicijative Istina o Istanbulskoj. Grad Rijeka zauzeo je stav da se na javnim površinama kojima upravlja Grad Rijeka stanovništvo ne može zastrašivati lažima”, ističe gradonačelnik.

Istanbulska konvencija predstavlja slamku spasa za sve zlostavljane žene i djecu u Hrvatskoj jer se kroz obvezujuću ulogu ratificiranog dokumenta Hrvatska sada mora odrediti zaštitnički prema ovim žrtvama koristeći sve mehanizme društva i pravnog sustava kako spasila njihove živote i zaštitila ih kroz svo buduće vrijeme, kaže gradonačelnik Rijeke i dodaje da je s osobama koje traže ukidanje ovog dokumenta besmisleno je raspravljati o demokraciji.

“S obzirom na prijave i podneske, Grad Rijeka i ja osobno postupit ćemo po izdanim rješenjima nadležnih tijela, kakva god ta rješenja bila. A do tad pozivam sve građane Rijeke kao i sve predstavnike medija da zadrže pažnju na ovoj temi, s ciljem jasnog prokazivanja laži koje se kriju u porukama predstavnika ove inicijative kada tvrde da Istanbulska konvencija ugrožava hrvatski identitet, narod i vjeru. To su prijetnje koje svoje uporište nemaju ni u čemu!  Istanbulska konvencija štiti najslabije članove našeg društva – zlostavljane žene i djecu!”, zaključio je Vojko Obersnel.

Komentari

Close