Nova 2020. godina u Rijeci dočekana mirno

57

Ispraćaj stare i doček nove 2020. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske protekao je mirno, bez narušavanja javnog reda i mira. Nisu zabilježena ozljeđivanja osoba uslijed uporabe pirotehničkih sredstava, niti je bilo teže ili lakše ozlijeđenih osoba u prometu.
Povodom ispraćaja stare i dočeka nove godine na području ove Policijske uprave bilo je organizirano 30 javnih okupljanja. Podnevni ispraćaji stare godine u Fužinama, gdje se prema procjenama policije okupilo oko 4.500 građana i u Novom Vinodolskom, gdje je bilo oko 4.000 građana, protekli su bez narušavanja javnog reda i mira. Procjenjuje se da je na dočeku 2020. na Korzu bilo više od 7.500 građana.

Zabilježena su tek dva manja incidenta. Policija je noćas u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira, gdje je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola udario 19-godišnjaka. Muškarac je priveden te će biti prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Nešto kasnije, također u središtu Rijeke i pod utjecajem alkohola zatečen je i priveden  45-godišnjak,  koji je oštetio muzičku opremu.

Između 31. prosinca i 1. siječnja zabilježen je i požar niskog raslinja na širem području Rijeke i požar krovišta trgovine na području otoka Krka, u kojem je nastala manja materijalna šteta. Požari su vjerojatno izbili uslijed korištenja pirotehničkih sredstava te policija i ovom prilikom podsjeća sve građane na posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i poziva na pojačan oprez.
Policija zahvaljuje građanima koji su svojim ponašanjem, suradnjom i poštivanjem uputa policije pridonijeli da ispraćaj stare i doček nove godine protekne u veselom raspoloženju, ozračju sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira.
PU primorsko goranska svim građanima želi mirnu, sretnu i uspješnu novu 2020. godinu!

Komentari