Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Zajednica sportova PGŽ sklopili sporazum o poslovnoj suradnji za promicanje zdravih životnih stilova i sporta

131
Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Zajednica sportova PGŽ sklopili sporazum o poslovnoj suradnji za promicanje zdravih životnih stilova i sporta

U srijedu, 06. ožujka 2024. godine Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za promicanje zdravih stilova života i sporta koji predstavlja važan korak u jačanju međusobne suradnje, ali i u stvaranju zdravijeg okruženja za građane naše županije.

„Sporazum utemeljen na zajedničkim ciljevima postavlja temelje jačanja suradnje između sektora zdravstva i sporta. Vjerujemo da će ova sinergija dodatno motivirati građane na aktivan život, istovremeno ostvarujući pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje. Kroz ovu suradnju očekujemo poticanje šire društvene svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti, što će rezultirati dugoročnim poboljšanjem kvalitete života naše zajednice te prevencijom različitih oboljenja”, rekao je Željko Linšak, ravnatelj NZZJZ PGŽ.

Predmet suradnje je intenziviranje aktivnosti usmjerenih na poticanje tjelesne aktivnosti, posebno među djecom, mladima, osobama s teškoćama i građanima s invaliditetom, a naglasak će biti na promicanju sportsko-rekreacijskih aktivnosti te edukaciji o važnosti zdravih životnih navika.

Kroz ovu suradnju, Zavod i Zajednica zajednički će sudjelovati na javnozdravstvenim projektima i programima koji bi trebali rezultirati povećanom svijesti građana o važnosti redovite tjelesne aktivnosti te poboljšanje općeg zdravlja.

Implementacijom zajedničkih programa i inicijativa težimo oblikovanju stimulativnog okruženja koje će motivirati pojedince na usvajanje zdravih životnih navika i poticanje sportskih aktivnosti, s dugoročnim ciljem postizanja značajnih benefita za opće zdravlje naših građana. Predani smo stvaranju zajednice koje potiče redovito bavljenje sportom i promovira zdrave životne prakse. Ovom suradnjom planiramo graditi temelje zdravijeg društva”, zaključio je Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ.

Komentari