Nakon kratkotrajnih pljuskova, u idućem tjednu stabilizacija vremena

26

Ušli smo u prvi vikend klimatološkog ljeta koji će donijeti prolaznu nestabilnost u vidu izraženijih pljuskova tipičnih za ljetnu pojavu.

nedjelju su već od jutra izgledni povremeni pljuskovi s grmljavinom koji bi zahvatili čitavo područje, a vrlo lokalno može biti i tuče! Od sredine dana pljuskovi će se izolirati pa ih do kraja dana može biti uglavnom u gorju i zaleđu Rijeke. Količina oborina će dosta ovisiti o području koje je zahvaćeno pljuskom pa se ponegdje može mjeriti tek 0 – 5 mm, a ponegdje do 40 mm! Puhat će slab vjetar promjenjiv smjera, u trenutku nailaska pljuska moguć je i kratkotrajan jak vjetar. Jutarnja temperatura na Kvarneru 12 – 17°C, uz more i na otocima do 20°C, a u Gorskom kotaru 11 – 16°C. Tijekom dana maksimalna na Kvarneru 21 – 26°C, a u Gorskom kotaru 17 – 22°C.

ponedjeljak i dalje promjenjivo, cijeli dan uz umjerenu naoblaku dok su u gorju i zaleđu Kvarnera još mogući kratkotrajni pljuskovi. Na Kvarneru će zapuhati umjerena do jaka bura, a u Gorskom kotaru slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 13 – 18°C, lokalno uz more do 20°C, a u Gorskom kotaru 9 – 14°C. Tijekom dana na Kvarneru 23 – 28°C, lokalno koji stupanj više, a u Gorskom kotaru 19 – 24°C, izvještava RiMeteo.

 

Komentari